12 Ağustos 2015 Çarşamba
Google Eğitim Uygulamaları
Blog Nedir - Ne İşe Yarar ?
Blog teriminin anlamı Wikipedia'da şöyle tanımlanıyor:
Blog (ağ günlüğü) veya Weblog (Ağ kütüğü) teknik bilgi gerektirmeden, kendi istedikleri şeyleri, kendi istedikleri şekilde yazan insanların oluşturabildikleri, günlüğe benzeyen web siteleridir. İngilizcedeki "web" ve "log" kelimelerinin birleşmesinden oluşan weblog kavramının zamanla yaygınlaşmış adıdır.
Bana göre ise blog; bir kişinin veya bir işletmenin kendi isteği ile kendi istediği yazıyı yazması olayıdır, günlük olarakta kullanılabilir, diğer bir yönden ise paylaşma aracıdır.
Blog Türleri:
Wikipedia'da şöyle listelenmiş blog türleri:
1. Kişisel: Bu tür bloglar çok fazla deneyimi olmayan kişilerin bile kullanabileceği ve sayfalarını düzenleyebileceği yapıdadır ve daha çok günlük olarak kullanılırlar. Kişilerin günlük yaşamda yaşadıkları olayları, karşılaştıkları durumları okurlarıyla paylaşmasını sağlar. Bloglarda en fazla rastlanan türdür.
2. Temasal: Sadece belirli bir alanda yazılan gönderilerin yer aldığı, belirli bir konuda uzman kişilerin yazdığı ve düzenlediği bloglardır. Politika, pazarlama, yemek, internet, ekonomi, tasarım, fotoğraf, programlama dilleri, blogger temaları ve benzeri konularda odaklanmış bloglar bulunmaktadır. Türkçe olarak yayınlanan bloglarda en fazla ilgiyi yemek ve blogger eklentileri konulu bloglar çekmekte, sayı olarak ise bilgisayar blogları göze çarpmaktadır.
3. Topluluk: Üyelik sistemine sahip olan ve bu üyelerin yazdıkları gönderilerden meydana gelen bloglardır. Komünite olarak da adlandırılan bu türdeki blogların çoğu kendi sunucularındaki blog yazılımını kullanmaktadır. Tarihsel olarak ise, LiveJournal'da oluşan bir kültür mirasını devam ettirmektedirler.
4. Şirket: Şirketlerin kendileri ile ilgili haber ve duyurularını daha samimi bir şekilde halka açtıkları bloglar dünyada ve iş hayatında giderek önem kazanmaktadır. Türkiye'de az sayıda olsa da bazı şirketler şirket bloglarını hizmete sunmaya başlamıştır. Aslında yeryüzündeki akım, şirketin doğrudan değil, samimi karakterdeki bazı çalışanların desteklenmesi yoluyla bloglamaktır. Hatta en ünlü şirket bloglarını tutan Microsoft çalışanları, samimiyetlerine inandırmak için arasıra rakip firmaların ürünlerini de övmekte, reklamını yapmaktadır.
Kaynakça:http://hepsultan.blogspot.com.tr
Gmail:Gmail, (Google e-mail) Google’ın ücretsiz web posta hizmetidir. google arama teknolojisi ile bütünleşik olarak sunulan Gmail, (günden güne artan) 2.600 megabaytın üzerinde saklama alanına sahiptir. Tüm önemli iletilerinizi, dosyalarınızı ve resimlerinizi sonsuza dek saklayabilir, aradığınız herhangi bir bilgiyi bulmak için çabuk ve kolay bir şekilde arama yapabilir ve iletilerinizdeki bilgileri ileti dizilerinin bir parçası olarak görüntüleyerek daha iyi yorumlayabilirsiniz.
Gmail’de, açılır pencereler veya hedefsiz reklam bantları yoktur, sadece küçük metin reklamları vardır. Reklamlar ve ilgili bilgiler iletilerinizle ilişkili olduğu için rahatsız edici olmadıkları gibi, işinize de yarayabilirler.
Gmail, anlık mesajlaşmayı e-posta deneyimiyle birleştirir; böylece çevrimiçi olduğunuz süre içinde arkadaşlarınızla daha yakın bir iletişim kurabilirsiniz. Kullanımı kolay, verimli ve hatta eğlencelidir. Gmail'in e-posta hakkındaki düşüncelerinizi değiştireceğinden emin olabilirsiniz. Gmail, Google’ın e-postaya yaklaşımıdır.
Google Drive:Google Drive Google tarafından oluşturulmuş ve yönetilen bir dosya depolama ve senkronizasyon hizmetidir.[1][2] Bu hizmet kullanıcıların bulutta doküman depolayabilmelerini, dosya paylaşabilmelerini ve işbirliği yaptıkları kişilerle dokümanları düzenleyebilmelerini sağlar. Google Drive, dokümanların, elektronik tabloların, sunumların, çizimlerin, formların ve daha fazlasını işbirliği halinde düzenlenebilmesini sağlayan, Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar'dan oluşan bir ofis paketidir. Google Drive'da genele açık olarak paylaşılan dosyalar internet arama motorları tarafından aranabilir.
Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar:
Google Dokümanlar, E-Tablolar ve Slaytlar, farklı türde çevrimiçi dokümanlar oluşturmanıza, bu dokümanlar üzerinde diğer kullanıcılarla birlikte gerçek zamanlı olarak çalışmalar yapmanıza, dokümanları Google Drive'ınızda çevrimiçi saklamanıza ve tüm bunları ücretsiz olarak yapabilmenize olanak tanıyan verimlilik uygulamalarıdır. Oluşturduğunuz dokümanlara, e-tablolara ve sunulara dünyanın herhangi bir yerinden, herhangi bir bilgisayar üzerinden ulaşabilirsiniz.
Google Googles: Google Goggles sayesinde fotoğraf çekerek arama yapabilirsiniz. Android cihazlarınızın kamerası ile ünlü bir tablonun, ünlü ve önemli bir mekanın, bir vitrinin veya herhangi bir nesnenin fotoğrafını çekerek arama yapabilirsiniz. Goggles, arama yaptığınız resim ile ilgili veritabanın da bilgi bulursa sizin için faydalı bilgiler sunar. Adını bilmediğiniz herhangi bir şeyi aratarak onun hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Hızla geliştirilmeye devam edilen uygulamanın yakın zamanda herkesin kullanmak isteyeceği bir hâl alacağına inanıyorum. Adını öğrenmek istediğiniz nesnelerden markasını öğrenmek istediğiniz ürünlere kadar bir çok şey hakkında sadece fotoğrafını çekerek bilgi sahibi olabilirsiniz. Aynı zamanda barkod / QR kodu tarayıcı olarakta kullanılabilen Goggles, ayrıca yabancı dilde ki metinleri çevirebiliyor. Türkçe dahil 8 farklı dil ile yazılmış metinleri okuyabilen Goggles ile bu metinleri herhangi bir dile çeviri yapabilirsiniz. Ek olarak Optik Karakter Tanıma özelliği ile metinleri tarayabilirsiniz.
Kaynakça:http://www.androidplatformu.com
Hangouts: Hangouts Google tarafından üretilmiş olan mesajlaşma uygulamasıdır. Google daha önceden kullanmakta olduğu Google Talk servisini kapattıktan sonra aktif olarak bu uygulamayı kullanmaya başlamış ve mesajlaşma konusunda bu uygulamayı servislerine dahil etmiştir.
Kaynakça:http://interaktifortam.net
Görsellerle Arama: Bu özellik sayesinde resimleri kelimelerle aramak yerine resim ile arama yapabiliriz.Bir yerde gördüğümüz yada ismini anımsayamadığımız birinin images.google.com adresine gidip bu resmi sürüklediğimizde doğru sonucu alırız.
Kaynakçahttps://www.technopat.net/2012/09/21/pratik-googleda-gorsel-ile-arama-yapmak/
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder